Rólam

Akik jól ismernek, azok tudják, hogy egy mérsékelten szerény ember vagyok, aki nagyon büszke azokra az – mások szemében talán csekély jelentőségű – eredményekre, melyeket elértem. Ezek az emberek tudják, hogy már egészen kiskorom óta foglalkoztat a villamosság és az elektronika, vagy inkább a hangtechnika világa. Ez azonban mindig megmaradt egyfajta hobbinak, így nem űztem hivatásszerűen. Természetesen voltak még a 90-es években és a 2000-es évek elején szárnypróbálgatások mint pl. Dj, de számomra nem váltotta be a reményeket dacára annak, hogy imádtam minden árnyoldalával együtt.

Számításaimat végül az informatika világában találtam meg. (Frappánsan úgy is hangozhatna, hogy számításaimat a számítástechnika világában…) Egészen 2000-ig vissza mehetnénk az időben, hogy bemutassam szakmai múltamat, de inkább a lap alján található linked-in profil beszéljen helyettem, hiszen már ’95 óta koptatom a billentyűzeteket.

Akik nem ismernek, azok talán ezen az oldalon keresztül kicsit meglátják, hogy én egy alapvetően kedves, barátokhoz maximálisan lojális, békeszerető ember vagyok, különféle területeken szerzett bizonyos szintű tudással. Sosem állítom azt, hogy én mindent tudok valamiről, de nem vagyok rest utána nézni és tanulni.

A hangtechnikával valamikor a 90-es évek közepén kezdtem el foglalkozni, egyszerű tranzisztoros erősítőket építettem, hangfalakat próbáltam összeállítani. Eléggé hamar eljutottam komolyabb teljesítményű erősítőkig, de építettem A osztályú és csöves végfokot is. Mivel ezek csak amolyan prototípusok voltak, nem is maradtak meg sokáig.

A 2000-es években viszont számtalan Quad405-öt építettem. Még 2002-ben készítettem el az akkori legkomolyabb Quad405-öt életemben, ami képes volt 300Watt rms teljesítmény leadására 4 ohmos hangfalakkal. Ez nem volt egy elhanyagolható teljesítmény akkoriban. Tudom, manapság már mindenki “Watthuszár” és még a kamaszok zsebében a kis boombox is “1000Wattos”, de akkoriban ez még nem volt divat. Egy érzékeny hangszórókkal szerelt hangfal szettel képesek voltunk akár 50 – 100 fős bulikat rendezni amelyekben nem kellett szégyenkezni sem hangerő, minőség, sem pedig dinamika terén. Mindezt pár 100 Wattokkal, esetenként valós 1000Wattal. Akkoriban még nem kérkedtünk hamis adatokkal, ettől nem nőtt a péniszünk.

Később terveztem és építettem is számtalan hangfalat. Volt ami megmaradt prototípusnak, de van ami mind a mai napig használatban van dacára annak, hogy már közel 20 éve építettem. Párat talán itt is lehet majd látni az oldalon. Meglátjuk, hogy mit hoz még a jövő…

Linked in profil:

https://www.linkedin.com/in/tamas-kamocsai-7a370b31/

Home of KTAudio